inzicht en verandering

ontwikkelen, dat doe je ook zelf! lees!

Mijn boek van de maand april:

Synchroniciteit van Joseph Jaworski
ISBN-13: 9789060384626

Dit boek verdient het om (opnieuw) onder de aandacht gebracht te worden. Inspirerend boek over leiderschap. Dat hebben we nodig in deze tijden van economische crisis. Morele waardigheid en duurzaam ondernemen vragen inspirerende leiders. Dit boek maakt je er geen, maar inspireert wel om te doen wat er werkelijk toe doet…

De Koers Online Coaching is partner van Managementboek.NL

Zoek en bestel via deze link…

trajecten

algemeen

The world is yours! Coaching bij De Koers gaat uit van jou en jouw eigen kennis, kwaliteiten en persoonlijkheid. En van het feit dat je zelf verantwoordelijk bent richting te geven aan je leven, je werk, je ontwikkeling. Door kritisch en met kennis van de context waarin je werkt en leeft vragen te stellen, begeleidt de coach je naar nieuwe inzichten. Het toegepaste ‘socratisch coachen’ leidt snel tot nieuwe inzichten en concrete ingangen voor groei, verbetering en ontwikkeling.

De coach vraagt, de gecoachte komt tot inzicht door de vragen te beantwoorden. De coach vertelt niet wat te doen maar begeleidt het proces. Heb je problemen in je relatie? Dan komen er elementen uit de relatietherapie aan bod. Zijn je problemen psychisch van aard, dan is psychotherapie misschien een beter idee. En heb je last van stress? Dan biedt een weekend mindfulness wellicht uitkomst voor je. De Koers Coaching doet aan diverse vormen van therapie en coaching. Maatwerk, gericht op jou! Maatwerk, gericht op jou!

de essentie zoeken

Welk doel heb je voor ogen? Wat was je koers tot nu toe? Op welke bakens (normen/waarden) vaar je? Hoe ervaren anderen je? Wat zijn je drijfveren en waar ben je bang voor? Welk beeld heb je van de werkelijkheid? En klopt dat beeld ook? Zijn gevoelens en denkpatronen gericht op het juiste beeld van de werkelijkheid? Hoe zou die werkelijkheid er idealiter uitzien en wat kun jij doen om dat te bereiken?

coachvragen

Typische problematieken waar we graag met jou mee aan de slag gaan zijn:

 • Conflictsituaties op het werk, vastgelopen arbeidsrelaties;
 • Ontwikkeling van competenties om je werk beter te kunnen uitvoeren of om in functie te kunnen groeien (denk dan aan empathie, flexibiliteit, stressbestendigheid, communicatieve vaardigheden, conflicthantering, etc.);
 • Employability: oudere medewerkers in een nieuwe rol of veranderende omgeving. Maar ook: omgaan als leidinggevende met oudere werknemers;
 • Omgaan met verandering of ontslag, rouwverwerking;
 • Vastlopen in huidig functioneren, burn-out;
 • Omgaan met ‘lastige’ medewerkers of ‘lastige’ leidinggevenden;
 • Strategische en beleidsvraagstukken – keuzes maken en consequenties onder ogen zien;
 • Vraagstukken op kritische punten in de loopbaan (wat wil ik met mijn toekomst?)

assessment:

Het gebruik van een assessment techniek, zoals de Spiegeltest®, kan een prima hulpmiddel zijn om het coachingtraject mee te beginnen. Een dergelijke test biedt inzicht in bestaande competenties en aanknopingspunten voor verdere ontwikkeling.

coachingtraject

Een coachingtraject bestaat grofweg uit de volgende stappen:

 • Intake: eerste beoordeling van de vraagstelling
 • Vaststellen van de coachvraag, het gewenste resultaat en de aanpak
 • Onderzoeken van huidige denkpatronen en gedrag
 • Vaststellen welke knelpunten er zijn en hoe verbetering tot stand kan komen
 • Doorvoeren van verbetering
 • Terugkoppeling van ervaring
 • Toetsen of het gewenste resultaat bereikt is

Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en wensen wordt een kort, intensief of periodiek traject ingezet.

altijd maatwerk

Coaching is en blijft maatwerk. Op basis van jouw vraagstelling zal bekeken worden of en hoe de problematiek in één of meerdere coachvragen gevat kan worden en of het coachingtraject éénmalig of meermalig doorlopen moet worden. Zeker bij korte, intensieve trajecten wordt in principe maar één vastgestelde coachvraag behandeld.

doen!

Verandering bestaat vooral uit DOEN! Opdrachten uitvoeren, nieuwe ervaringen opdoen en feedback krijgen zijn daarom belangrijke onderdelen van het coachtraject.

instrumenten

Afhankelijk van de coachvraag en de gekozen route (kort, intensief of periodiek) worden verschillende instrumenten ingezet. Er wordt gebruik gemaakt van vragenlijsten, opdrachten, communicatie via e-mail, telefoon of skype en er kan je gevraagd worden feedback te halen uit je (werk)omgeving.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.