inzicht en verandering

ontwikkelen, dat doe je ook zelf! lees!

Mijn boek van de maand april:

Synchroniciteit van Joseph Jaworski
ISBN-13: 9789060384626

Dit boek verdient het om (opnieuw) onder de aandacht gebracht te worden. Inspirerend boek over leiderschap. Dat hebben we nodig in deze tijden van economische crisis. Morele waardigheid en duurzaam ondernemen vragen inspirerende leiders. Dit boek maakt je er geen, maar inspireert wel om te doen wat er werkelijk toe doet…

De Koers Online Coaching is partner van Managementboek.NL

Zoek en bestel via deze link…

de coach

het draait om mensen

Een gezond bedrijf heeft tevreden klanten en een goed bedrijfsresultaat, dankzij haar medewerkers.

Het is mij de afgelopen 25 jaar steeds duidelijker geworden dat het draait om mensen. En mensen hebben allemaal maar één echte drijfveer: gelukkig zijn. Privé en in hun werk.

Er zijn talloze wegen naar ‘geluk’ en… zoveel mensen, zoveel verschillen. Waarbij het opvalt dat het geluk in hun werk vaak samenhangt met ontwikkelen. Kennis, competenties, verantwoordelijkheid, als individu of als team. Niet iedereen kan dat op eigen kracht, velen kunnen wel een duwtje in de rug gebruiken. Zeker gezien de snelheid waarmee veranderingen op bedrijven en mensen afkomen. Met onze online coaching kun je gemakkelijk, bij je thuis, spreken met iemand over datgene dat op je afkomt. Of je nu behoefte hebt aan EMDR therapie in Breda psychotherapie in Amsterdam, of coaching in Groningen, via onze online sessies kun je overal ter wereld met een deskundig coach spreken.

Vaak leidt stagnatie in de ontwikkeling van mensen tot stagnatie in organisaties, en tot ongewenste bijeffecten als organisatorische knelpunten en overbelasting. Vaak met negatieve effecten op processen en resultaat van de organisatie en ziekteverzuim en ‘ongeluk’ van het individu tot gevolg.

De mens – binnen een groep, binnen een organisatie – fascineert me al jaren en is directe aanleiding om van coachend leiderschap over te stappen naar coachen als vak. Met kennis van mensen en hun context. Op alle niveaus in de organisatie!

Van ‘ja-maar’ naar ‘ja-en’

Er zijn altijd redenen te bedenken waarom het niet kan, waarom het niet aan jou ligt en waarom de situatie niet te veranderen is. Als coach zoek ik naar ‘waarom wel’. Wat kun je wel doen? Het is nooit zo dat je niets kunt doen, er zijn altijd keuzes. Niet altijd voor de hand liggend of leuk. Maar je eigen keuzes onder ogen zien en dan je verantwoordelijkheid nemen heeft niemand ooit ongelukkiger gemaakt, integendeel.

Ontwikkelen

Werken in organisaties – zelfstandig, in teams of als leidinggevende – vraagt om vaardigheden. En omdat organisaties, rollen en teams zich ontwikkelen, zul je ook continu aan de ontwikkeling van je vaardigheden moeten werken. Als coach zet ik mijn uitgebreide ervaring in om – binnen de context waarin je zelf of waarin je team opereert – te ondersteunen bij de ontwikkeling van je competenties.

Ook ikzelf moet blijven ontwikkelen. Zelfstudie, training en intervisie zijn middelen om als coach ook scherp en bij de tijd te blijven.

Duurzaam

Ik geloof niet in de korte termijn. Niet waar het bedrijfsresultaat betreft, en al helemaal niet waar het de ontwikkeling van mensen en teams betreft. Ontwikkelingen hebben tijd nodig en dienen duurzaam te zijn. Als coach richt ik me dus niet op ‘de kunstjes’ maar op blijvende ontwikkeling. Waarbij laaghangend fruit als eerste geplukt moet worden, dat is vaak motivatie om door te gaan waar het moeilijker wordt.

Ik heb me ten doel gesteld duurzaam te ondernemen, daarom ook de aanpak om met Skype te werken, groene stroom te gebruiken en zo veel mogelijk elektronisch te doen. Het is maar een kleine bijdrage, maar ik doe datgene wat binnen mijn persoonlijke invloedsfeer ligt.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.